sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Bambuser-kokeilu

Hei vaan!

Ja kiitos antoisasta ja innostavasta kurssista.

Meillä lähdettiin heti kokeilemaan tuota bambuserin käyttöä sillä tavoin, että otimme info-iltamme alustukset talteen ja lisäsimme ne yhdistyksemme nettisivuille. Mietittiin kokeilla tätäkin tapaa jakaa tietoa, useimmiten tilaisuuksista on laitettu nettisivuille alustajien pp-esitykset. Toivottavasti tätä kautta saadaan jaettua sitä tietoa vähän paremmin eteenpäin, kun ihmisillä on sitten mahdollisuus tutustua tilaisuuksien antiin, vaikka ei olisi paikan päälle päässytkään.

Täytyy tosin kertoa, että ihan vaivattomasti tuo upottaminen nettisivuille ei käynyt, sillä meillä käytössä wordpress -alusta, joka toimii hiukan eri tavoin kuin blogger. Lopulta selailin netistä erinäisten hakusanojen kautta muita ohjeistuksia, vertasin bambuserista lataamani "komentoa"  erään toisen ohjeistuksen tekstimuotoiseen komentoon. Poistin pätkän eriävästä komennosta ja laitoin tilalle löytämäni komennon ja avot, lopulta onnistuin :D.

Ensi viikolla lähdetään työstämään tapahtumakalenterin laittamista nettivuille.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Terkuin Piia Iivonen

2 kommenttia:

  1. Kiitos kurssista.

    Vielä on paljon sulattamista ohjelmien sisäistämisessä. Olenko liian vanha tallaisen oppimiseen. Tuntuu että tässä tarvitsisi vielä lisää koulutusta. Vai olenko liian malttamaton, ettei ohjeita tule luettua kovin tarkasti.

    Ei periksi anneta kyllä minä tämän opin. Vaimo tapaa sanoa, että ei ihme kun sulla kone tilttaa, meet liian lujaa etteenpäin harkitsematta ja lukematta ohjeita.

    Ollan jo yhdistyksessä kokoustettu ja päätetty ainakin tehdä sähköpostisivu gmailiin.

    Terveisin Pertti Vieri

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että olette hyödyntäneet Bambuseria myös streemaukseen eli videolähetyksiin!

    Wordpress voi tosiaan toimia hiukan eri tavalla kuin Googlen sovellukset, mutta sen osaamisesta on iloa: Wordpress taitaa olla nykyisin jo kaikista suosituin nettisivujen alusta ja kasvattaa koko ajan suosiotaan. Ehkä voisitte laittaa meille linkin ja kertoa muutamalla sanalla, millaiseksi olette kokeneet kotisivujen ylläpidon?

    Ja juuri näin, periksi ei anneta. Tämä sosiaalinen media on kuin pohjalainen aukea, uusia sovelluksia on silmänkantamattomiin. Kaikkea ei kukaan voi hallita. Rajaus ja pienet askeleet ovat tärkeintä sisäistämisessä.

    Pakkasterveiset Helsingistä!

    VastaaPoista